Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digitalt Erfarenhetsutbyte

16 september, 2021 @ 09:00 - 12:00

Under dagen kommer vi att få ta del av Thomas Jordans forskningsprojekt:

“Integrationsfrämjande genom dialog: att leda gruppsamtal”   

Thomas Jordan, docent och lektor vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs Universitet, presenterar resultat från ett forskningsprojekt om hur erfarna verksamhetsledare gör när de leder grupper som syftar till att främja integration. I projektet studeras sex verksamheter i Stockholm, Göteborg och Skåne som under längre tid samlat erfarenheter av att arbeta med såväl relativt nyanlända flyktingar som invandrare som bott i Sverige en tid, men fortfarande lever i någon typ av utanförskap.

Under seminariet presenteras vad vi lärt oss om den förtrogenhetskunskap som verksamhetsledarna utvecklat. Hur gör de för att skapa förtroende och ett öppet dialogklimat och därmed skapa förutsättningar för ökad förståelse, reflektion över normer och kulturskillnader samt ökad handlingskompetens (empowerment)

Många av er känner säkert igen Thomas från hans utvärdering av Bygga Broar som genomfördes 2015.

Dagen kommer att avslutas med ett digitalt erfarenhetsutbyte där du får möjlighet att inspireras och dela erfarenheter med andra som gått utbildningen och arbetar med Bygga Broar.

Erfarenhetsutbytet arrangeras av; Länsstyrelsen i Skåne, Halland och Västra Götaland samt Acting for Change.

Målgrupp:
Erfarenhetsutbytet riktar sig främst till medarbetare som har deltagit i Bygga Broars grundutbildning men även deltagare från andra kommuner och stadsdelar som arbetar med eller är intresserade av Bygga Broar är naturligtvis varmt välkomna.

Anmälan och information:

Datum: torsdagen 16 september
Tid: 09.00 – 12.00 Logga gärna in minst 15 min innan vi börjar
Plats: Teams (Länk skickas ut dagen innan erfarenhetsutbytet)
Anmälan: Anmälan är stängd

Konferensen är kostnadsfri. Då erfarenhetsutbytet sker digitalt är det viktigt att du ser till att ha en god uppkoppling, fungerande ljud och bild. Då vi ska ha erfarenhetsutbytet i mindre grupper så är det bra om du innan laddar ner appen teams på din dator eller ipad så att du kan tilldelas en grupp.  Detaljerat program för dagen får du i samband med utskick av länk.

För mer information vänligen kontakta: Frida Blixt; frida@acting4change.org 

Varmt Välkomna!

Detaljer

Datum:
16 september, 2021
Tid:
09:00 - 12:00

Arrangörer

Länsstyrelsen Västra Götaland
Acting for Change
Länsstyrelsen Halland
Länsstyrelsen Skåne